Боровинкови пасти

Дата: 16.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г орехи
120 г брашно
80 г пудра захар
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
100 г краве масло
за крема:
300 г замразени боровинки
100 мл вода
200 г захар
4 яйца
4 жълтъка
2 с. л. сок от лимон
1 щипка сол
50 г краве масло
пудра захар за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Боровинкови пастиОрехите се смилат заедно със захарта, брашното, канелата и солта. Добавя се и маслото и отново се смила. Ако е необходимо се сипват и 1–2 с. л. студена вода.
2
Боровинкови пасти 2Тестото се разпределя в квадратна форма, застлана с хартия за печене и се замразява за 20–30 минути. След това се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна и се оставя да се охлади.
3
Боровинкови пасти 3Кремът се приготвя като боровинките се слагат в касерола с водата и се готвят, докато омекнат – 5 минути.
4
Боровинкови пасти 4Пасират се, прецеждат се и се оставят да се охладят.
5
Боровинкови пасти 5Лимоновият сок се разбива с яйцата, жълтъците, захарта и солта.
6
Боровинкови пасти 6Прибавят се охладените боровинки и кремът се готви на тих огън, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
7
Боровинкови пасти 7Дърпа се от котлона и се пуска маслото, да се разтопи.
8
Боровинкови пасти 8Боровинковата смес се изсипва върху основата и сладкишът се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.

9
Боровинкови пасти 9Охлажда се много добре и се поръсва с пудра захар. Нарязва се на правоъгълници и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2018
Страхотен сладкиш!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2017
Да, за крема може да се използват ягоди.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Може ли с пресни ягоди?
2.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Надя, ако не желаеш да използваш краве масло, може да сложиш кокосово масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Здравейте, вместо масло с какво може да се замести?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Diana Radkova коментира рецептата Бърза лютеница с мед
belasenova се регистрира в сайта.
Svetla Krasteva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта