Свиленградско малеби

Любим нашенски десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г бисерен ориз
1,2 л прясно мляко
4 с. л. сладко от рози
200 г замразени малини
5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Свиленградско малеби
Оризът се залива с вода, колкото да го покрие и се оставя да престои за една нощ. След това се пасира много фино, заедно с течността. Ако има бучки може да се прецеди.
2
Свиленградско малеби 2
Млякото се загрява с 2 с. л. захар и към него се добавя пасираният ориз. Готви се на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
3
Свиленградско малеби 3
Сместа се разпределя в стъклени чаши и се охлажда много добре.
4
Свиленградско малеби 4
Малините се размразяват на стайна температура, пасират се и след това се прецеждат.
5
Свиленградско малеби 5
Към тях се прибавят сладкото от рози и останалата захар. Сместа се готви на умерен огън, докато се сгъсти, след което се охлажда.
6
Свиленградско малеби 6
Охладеният крем се залива със соса и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2018
Това е само някаква версия на малеби, но не е автентичната рецепта на майстора на свиленградското малеби Тодор Вълков. В неговата рецепта се използва оризов грис. Все пак и тази рецепта може да се ползва, но без наименованието "свиленградско", а само малеби с малини и сладко от рози.:)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2018
Това тяма нищо общо със Свиленградското малеби :Д
6.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2017
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
:)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2015
направих го със сладко от арония
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: