Домашни пшеничени тортили

Плоски, лесни, вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
60 г свинска мас
250 мл вода (топла)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Домашни пшеничени тортили
Брашното се смесва с разтопената мас, солта, водата и бакпулвера. Замесва се меко тесто.
2
Домашни пшеничени тортили 2
Прехвърля се в чиста купа, покрива се, за да не изсъхва, и се оставя да почине за 30 минути.
3
Домашни пшеничени тортили 3
Разделя се на 6–8 топки, които се разточват на тънки, кръгли питки върху набрашнен плот.
4
Домашни пшеничени тортили 4
Пекат се от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
5
Домашни пшеничени тортили 5
Изваждат се и се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: