Домашни пшеничени тортили

Дата: 23.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
60 г свинска мас
250 мл вода (топла)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни пшеничени тортилиБрашното се смесва с разтопената мас, солта, водата и бакпулвера. Замесва се меко тесто.
2
Домашни пшеничени тортили 2Прехвърля се в чиста купа, покрива се, за да не изсъхва, и се оставя да почине за 30 минути.
3
Домашни пшеничени тортили 3Разделя се на 6–8 топки, които се разточват на тънки, кръгли питки върху набрашнен плот.
4
Домашни пшеничени тортили 4Пекат се от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
5
Домашни пшеничени тортили 5Изваждат се и се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта