Фокача с маслини и розмарин

Вкусна и лесна рецепта за домашна фокача
Източник: GalinaTasheva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.10.2018
Фокача с маслини и розмарин
 
Необходими продукти:
500 г брашно
5-6 с. л. зехтин
7 г суха мая
1 ч. л. сол
250 мл вода (хладка)
100 г маслини (без костилки)
розмарин
1 ч. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Разтворете маята в хладката вода със захарта, солта и 1 ч. л. брашно.
2
Сипете останалото брашно в дълбока купа, направете кладенче и посолете.
3
Изсипете маята и размесете като на два пъти добавяте и зехтина.

4
Получилото се тесто оставете да втасва около час и половина.

5
Застелете тава с хартия за печене. Изсипете тестото върху хартията и го издърпайте с ръце.

6
Надупчете тестото с пръсти, във вдлъбнатинките поставете маслини и поръсете с пресен розмарин.

7
Загрейте фурната на 50 градуса. Сложете фокачата във фурната и я включете на 100 градуса (с вентилатор). Печете до готовност на фокачата.


Съвет:
След като извадите фокачата от фурната може да я поръсите с тънка струйка зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: