Тиквички и халуми в точени кори

С букет от свежи подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 листа точени кори
2 тиквички
500 г пълномаслена извара
200 г сирене „Халуми“
4 яйца
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1/4 връзка мента
1 червена люта чушка (прясна)
1/2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Тиквички и халуми в точени кори
Тиквичките се нарязват на шайби.
2
Тиквички и халуми в точени кори 2
Намазват се със зехтин.
3
Тиквички и халуми в точени кори 3
Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Тиквички и халуми в точени кори 4
Пекат се в силно загрят грил тиган от двете страни до златисто.
5
Тиквички и халуми в точени кори 5
Яйцата се разбиват. Овкусяват се със сол и черен пипер.
6
Тиквички и халуми в точени кори 6
Половината от магданоза, копъра и ментата се наситняват и се разбъркват с яйцата.
7
Тиквички и халуми в точени кори 7
Прибавят се изварата и риганът.
8
Тиквички и халуми в точени кори 8
Четири кори се намазват със зехтин и се подреждат една върху друга.
9
Тиквички и халуми в точени кори 9
След това се разрязват на две. По същия начин се редят и останалите 4 кори и също се разполовяват.
10
Тиквички и халуми в точени кори 10
В тава се оформят четири гнезда от кори. В тях се редят тиквички.
11
Тиквички и халуми в точени кори 11
Разпределя се сместа с извара.
12
Тиквички и халуми в точени кори 12
Слагат се останалите тиквички и накрая – сиренето „Халуми“, нарязано на кубчета.
13
Тиквички и халуми в точени кори 13
Пече се 50 минути на долно ниво на фурната на 170 градуса, с вентилатор.
14
Тиквички и халуми в точени кори 14
Чушката се реже на ситно.
15
Тиквички и халуми в точени кори 15
Останалите пресни билки се накъсват и се поръсват отгоре.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2021
Хубава рецепта. Аз използвах 3 тиквички. Халумито не допринася много за крайния резултат, може да се замени с някакъв друг вид сирене/кашкавал или да се премахне изцяло.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2018
Не можах да намеря пълномаслена извара...... навсякъде е нискомаслена........
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: