Диплен хляб със спанак и сирене

Ароматен и изкусителен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
180 г краве масло (+ за намазване)
250 мл прясно мляко (топло)
1/2 кубче жива мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

за плънката:
600 г спанак (почистен)
300 г краве саламурено сирене
200 г сирене „Котидж“
1 яйце за намазване
сусам и нигела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Диплен хляб със спанак и сирене
Брашното се смесва със солта. Маята се разбърква с млякото и захарта и щом шупне, се налива към сухите съставки.
2
Диплен хляб със спанак и сирене 2
Замесва се меко тесто, което се покрива и се оставя на топло да втаса.
3
Диплен хляб със спанак и сирене 3
Маслото се разтопява.
4
Диплен хляб със спанак и сирене 4
Спанакът се бланшира в кипяща вода, след това се шокира във вода с лед и се отцежда добре. Подсушава се и се накълцва, овкусява се със сол.
5
Диплен хляб със спанак и сирене 5
Саламуреното сирене се натрошава и се смесва със сиренето котидж.
6
Диплен хляб със спанак и сирене 6
Тестото се разделя на 6 части, от които се разточват кръгли кори.
7
Диплен хляб със спанак и сирене 7
Първата кора се маже с масло, ръси се със сирена, следват кора, масло, спанак и така, докато свършат продуктите, завършва се с кора.
8
Диплен хляб със спанак и сирене 8
Краищата се прегъват навътре.
9
Диплен хляб със спанак и сирене 9
Форма за торта с диаметър 26 см се застила с хартия за печене, намазва се с масло. Оформеният хляб се обръща и се поставя в нея. Оставя се да втаса повторно.
10
Диплен хляб със спанак и сирене 10
По повърхността му се правят прорези, като за парчета за торта.
11
Диплен хляб със спанак и сирене 11
Маже се с разбито яйце и се поръсва със сусам и нигела.
12
Диплен хляб със спанак и сирене 12
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 30 минути.
13
Диплен хляб със спанак и сирене 13
Охлажда се и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: