Щрудел с моркови

Със сладка и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 фини точени кори
500 г моркови
125 г краве масло
100 г захар
30 г стафиди
250 мл кондензирано мляко (неподсладено)
2 шушулки кардамон
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Щрудел с моркови
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Щрудел с моркови 2
Запържват се в около 100 г от маслото на слаб огън.
3
Щрудел с моркови 3
Когато започнат леко да се карамелизират, се налива кондензираното мляко.
4
Щрудел с моркови 4
Добавят се и счуканите семенца от шушулките кардамон, стафидите и захарта. Готви се около 20 минути. Оставя се, да се охлади.
5
Щрудел с моркови 5
Три кори се разделят на половина.
6
Щрудел с моркови 6
Всяка половинка се маже с част от останалото масло.
7
Щрудел с моркови 7
Поръсва се с морковите.
8
Щрудел с моркови 8
Навиват се рула.
9
Щрудел с моркови 9
Подреждат се в тава и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Щрудел с моркови 10
Поръсват се с пудра захар, нарязват се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2022
Имах изостанали моркови и стафиди, така че ги оползотворих. Времето за приготвяне всъщност е 2 часа и особено в началото с подготовката на морковите си е голяма врътня (30 мин. само чистене и рендосване на моркови). Стана хубаво, макар, че вероятно няма да ми е от любимите рецепти. Усеща се все пак, че не е тиква, а е и много сладко за вкуса ми.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2018
Много вкусен!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Като тиквеникът на мама. И тя не можа да познае, че плънката е от моркови! многосполучлив подбор на продукти. Браво на създателите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: