Баница с агнешко

С вкусна и богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно за баници
1 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. сол

за плънката:
600 г печено агнешко месо
150 г заквасена сметана
50 г краве масло
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за намазване:
150 г свинска мас

за соса:
250 г гъсто кисело мляко
2 стръка джоджен
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баница с агнешко
В купа се наливат 270 мл топла вода и оцетът, сипва се солта и малко по малко се добавя брашното. Първоначално се бърка, а след това се меси, докато се получи меко, еластично тесто.
2
Баница с агнешко 2
Разделя се на 4 топки, които се оформят като дебели питки. Намазват се с разтопена свинска мас и се оставят да престоят за 15 минути.
3
Баница с агнешко 3
Лукът и чесънът се наситняват и се готвят за кратко в маслото и 100 мл вода. Когато омекнат и течността се изпари, се поръсват с червен пипер и съдът се дърпа от огъня.
4
Баница с агнешко 4
Овкусяват се със сол и черен пипер, оставят се леко да се охладят и разбъркват с нарязаното на кубчета агнешко и заквасената сметана.
5
Баница с агнешко 5
Топките тесто се дърпат с ръце на тънки кори върху памучна покривка или върху плота. Периодично ръцете се мажат с мас. Дебелите краища се отстраняват. Корите се намазват с разтопена мас.
6
Баница с агнешко 6
Върху тях се разпределя плънката и се завиват рула. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия като вита баница. Пече се около 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Баница с агнешко 7
Чесънът за соса се стрива на паста, джодженът се накълцва и се разбъркват с киселото мляко и сол на вкус. Баницата се поднася с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: