Хляб със зелена плънка
Лора и Стоян
350 мл соево мляко 140 г фини овесени ядки 140 г брашно 60 г захар 60 мл олио (+ за пържене) 1 консерва нахут (400 г) 2 ч. л. бакпулвер 1 ч. л. сол 1 ванилия 1 пакетче лимонови корички или кората от 1/2 лимон кленов сироп за сервиране |
1 | ![]() | Овесените ядки се запичат на сух тиган и след това се смилат. |
2 | ![]() | В купа се смесват брашното, солта, ванилията, смлените ядки и бакпулверът. |
3 | ![]() | Около 60 мл вода от консервата нахут се разбива със захарта. |
4 | ![]() | Соевото мляко се разбърква с олиото и настърганата лимонова кора. |
5 | ![]() | Млечната смес се разбърква със сухите съставки до хомогенизиране. Добавя се разбитата със захарта нахутена вода. Разбърква се внимателно. |
6 | ![]() | В намазан с олио тиган от полученото тесто се оформят малки дебели палачинки и се пържат от двете страни до готовност. Сервират се с кленов сироп.
Съвет: Нахутът използвайте за друго ястие. |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
03.09.2018 Интересни
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
31.03.2018 Много вкусни!
| ![]() |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...