Козуначени мъфини

Красиви и празнични
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г брашно
200 г захар (+ за поръсване)
125 г краве масло (със стайна температура)
250 мл прясно мляко (топло)
3 яйца, размер L (със стайна температура)
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 пакетче лимонови кори
1 пакетче суха мая
1 есенция ром

за намазване:
1 яйце
2–3 с. л. прясно мляко

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Козуначени мъфини
Яйцата се разбиват до побеляване със захарта и ваниловата захар.
2
Козуначени мъфини 2
Около 2 с. л. от маслото се разтопяват. Брашното се смесва с маята.
3
Козуначени мъфини 3
Оформя се кладенче, в което се наливат млякото, разбитите яйца и разтопеното масло.
4
Козуначени мъфини 4
Прибавят се есенцията ром и лимоновите корички.
5
Козуначени мъфини 5
Замесва се гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
6
Козуначени мъфини 6
Втасалото тесто се премесва, като малко по малко се добавя мекото масло.
7
Козуначени мъфини 7
Разделя се на малки топки, от които се оформят фитили. Фитилите се сплитат три по три.
8
Козуначени мъфини 8
Завиват се като охлюв.
9
Козуначени мъфини 9
Поставят се във форма за мъфини, дупките на която са намазани с масло и поръсени с брашно (или са покрити с хартиени формички за мъфини). Оставят се да втасат повторно.
10
Козуначени мъфини 10
Намазват се с разбитото с мляко яйце.
11
Козуначени мъфини 11
Поръсват се със захар и се пекат на 170 градуса с вентилатор до готовност – около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2022
Благодаря за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2020
Пекох във форма за кекс и стана много вкусен козунак:)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2018
Много вкусни!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Чудесна рецепта! Добавих фурми и парченца от сладко от праскови :) получиха се много ароматни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Много вкусни станаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: