Козуначени мъфини

Дата: 02.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г брашно
200 г захар (+ за поръсване)
125 г краве масло (със стайна температура)
250 мл прясно мляко (топло)
3 яйца, размер L (със стайна температура)
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 пакетче лимонови кори
1 пакетче суха мая
1 есенция ром
за намазване:
1 яйце
2–3 с. л. прясно мляко
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Козуначени мъфиниЯйцата се разбиват до побеляване със захарта и ваниловата захар.
2
Козуначени мъфини 2Около 2 с. л. от маслото се разтопяват. Брашното се смесва с маята.
3
Козуначени мъфини 3Оформя се кладенче, в което се наливат млякото, разбитите яйца и разтопеното масло.
4
Козуначени мъфини 4Прибавят се есенцията ром и лимоновите корички.
5
Козуначени мъфини 5Замесва се гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
6
Козуначени мъфини 6Втасалото тесто се премесва, като малко по малко се добавя мекото масло.
7
Козуначени мъфини 7Разделя се на малки топки, от които се оформят фитили. Фитилите се сплитат три по три.
8
Козуначени мъфини 8Завиват се като охлюв.
9
Козуначени мъфини 9Поставят се във форма за мъфини, дупките на която са намазани с масло и поръсени с брашно (или са покрити с хартиени формички за мъфини). Оставят се да втасат повторно.
10
Козуначени мъфини 10Намазват се с разбитото с мляко яйце.
11
Козуначени мъфини 11Поръсват се със захар и се пекат на 170 градуса с вентилатор до готовност – около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2018
Много вкусни!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Чудесна рецепта! Добавих фурми и парченца от сладко от праскови :) получиха се много ароматни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Много вкусни станаха
3.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2018
Станаха много добре. Благодаря за рецептата! Но като сладост не е достатъчна за козунак, въпреки че добавих локум и още малко захар. Но носят повече сладко или плънка от сини сливи, примерно. :) А, да, и със 700 грама брашно става много рядко тестото, аз добавих още поне 100-150 гр.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2018
Уникален стана този козунак! Това ми е вторият опит, миналата година не ми се получи. Днес ще правя пак, че се изяде много бързо. От това количество ми се получиха един голям и един по-малък. Рецептата е и много лесна за изпълнение.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
Krasimira Andonova се регистрира в сайта.
krasidi се регистрира в сайта.
Liliq Borisova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта