Сълзици със сирена

Дата: 26.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (студено)
100 г крем сирене
100 г брашно
за плънката:
100 г сирене „Чедър“
100 г краве сирене
1 яйце
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. черен сусам
1 с. л. бял сусам
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Сълзици със сиренаМаслото се реже на кубчета и се разбърква много добре с ръце, заедно с брашното и крем сиренето.
2
Сълзици със сирена 2Оформя се като квадрат и се увива с фолио за свежо съхранение. Прибира се в хладилник за 30 минути.
3
Сълзици със сирена 3След това се разточва на правоъгълник, върху набрашнен плот. Прегъва се като книга, за да се получат три пласта. Завърта се, пак се разточва и отново се прегъва. Тази стъпка се повтаря още 2 пъти. Прибира се в хладилник за 1 час.
4
Сълзици със сирена 4Отново се разточва и се прегъва, и се прибира в хладилник за час. След това се разточва в правоъгълна форма и краищата се изравняват.
5
Сълзици със сирена 5Намазва се с горчицата. Поръсва се с настърганите сирена и ригана.
6
Сълзици със сирена 6Двете дълги страни се завиват към средата.
7
Сълзици със сирена 7Намазва се с разбито яйце и хубаво се поръсва със сусам. Прибира се в хладилник за час.
8
Сълзици със сирена 8Нарязва се на парчета с широчина от 1 см, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
9
Сълзици със сирена 9Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Благодаря, пробвах рецептата и много добре се получиха.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2018
Да, Ирена, може да ги направиш и с друго брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2018
Здравейте, харесвам идеята за солени сълзици, но искам да попитам дали ще се получи добре рецептата ако използвам пълнозърнесто или грахамено брашно, защото не консумирам бяло?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


KatyaFilipova12 се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Кифлички с локум
TE коментира рецептата Печен боб по провансалски
Vercheva се регистрира в сайта.
Tanya Chakarova коментира рецептата Чаени бисквити
Милена коментира рецептата Пилешко в гювеч
Александър се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта