Пълнозърнести багети

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 02.05.2018
Пълнозърнести багети
Пълнозърнести багети
Пълнозърнести багети
 
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
350 мл вода (с температура 30-32 градуса)
10 г суха мая
10 г зехтин
1 ч. л. сол
семена за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в част от необходимото количество вода. В купа се сипват брашното и солта. Оформя се кладенче, в което се наливат зехтинът и водата с разтворената мая. Замесва се тесто, като постепенно се прибавя останалото количество вода. Получава се меко тесто. Купата се покрива с фолио и се оставя, тестото да почине за 20 минути.

2
Отпочиналото тесто се оформя като багети (3 бр.) или една питка. Приготвените багети се слагат в тава, застлана с хартия за печене и се покриват с фолио. Оставят се да втасат, докато удвоят обема си.

3
Фурната се загрява на 220 градуса. Върху багетите се правят разрези с остър нож и се поръсват със семена. Пекат се около 15-20 минути (до готовност). Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят върху решетка.


Съвет:
Могат да се поднесат с масло или с песто. Аз приготвих песто от спанак и мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: