Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин

Лесни и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
10 г бакпулвер
50 мл зехтин (+ за намазване)
2 стръка розмарин
1 с. л. сусам
1 ч. л. сушен чесън
1 ч. л. сушен лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин
В купа се смесват брашното, солта, бакпулверът, сусамът, лукът, чесънът и наситненият розмарин. Наливат се зехтинът и около 250 мл вода, трябва да се получи гладко, но не лепкаво тесто.
2
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 2
Оставя се да почине за около 20 минути. След това се разделя на две части.
3
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 3
Едната се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора. От нея се изрязват крекери в желаната форма.
4
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 4
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато станат златисти и хрупкави – за 8–10 минути.
5
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 5
От втората половина тесто се оформят малки сплескани питки с продълговата форма. Върху тях с нож се правят леки прорези.
6
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 6
Намазват се с малко зехтин. Подреждат се в тава и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15–20 минути.



7
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин 7
Съвет: От посоченото количество продукти се получават около 12 бр. хлебчета и 40 бр. крекери.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: