Боровинкови палачинки с портокалов сироп
Лора и Стоян
350 г брашно 300 мл прясно мляко 3 яйца 1 пакетче бакпулвер 150 г кашкавал 150 г Заралийски салам Аз ям! 100 г зелени маслини (без костилки) 75 мл олио сол на вкус |
1 | ![]() | В купа се смесват брашното, бакпулверът, настърганият кашкавал и нарязаните на кубчета маслини.
|
2 | ![]() | Саламът също се нарязва на кубчета и се добавя към останалите продукти. |
3 | ![]() | Посолява се и се разбърква. |
4 | ![]() | В друга купа се разбиват яйцата и олиото, налива се и прясното мляко и отново се разбива. |
5 | ![]() | Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с лъжица, докато се получи лепкаво тесто. |
6 | ![]() | В отворите на тава за мъфини се слагат хартиени формички за мъфини. Тестото се разпределя в тях. |
7 | ![]() | Мъфините се пекат 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2020 Много вкусни!
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
27.07.2018 Чудесни!
| ![]() |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
30.06.2018 Благодаря
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
29.06.2018 Таня, за съжаление, наскоро и ние попаднахме на такива хартийки за мъфини, по които се залепваше всякакво тесто и нямаме обяснение за причината, но наистина е много неприятно. Решението е, да са намазани добре с мазнина преди печене или просто да се ползват хартиени формички за мъфини на друга марка.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
28.06.2018 Таня, аз ги правя в силиконови формички и винаги ги мажа с олио, таке незнам не съм правила в хартиени. Пробвай в силиконови формички много е удобно с тях.
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...