Боровинкови палачинки с портокалов сироп

Чудесни за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
300 г брашно
200 г боровинки (може и замразени)
60 г захар Сладея
50 г краве масло (+ за намазване)
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
3 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

за сиропа:
150 г захар Сладея
2 портокала
3 бр. звездовиден анасон

за гарниране:
150 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. пудра захар
сокът от 1/2 лимон
боровинки


Начин на приготвяне:
1
Боровинкови палачинки с портокалов сироп
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар.
2
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 2
Добавят се млякото и предварително разтопеното масло, отново се разбива.
3
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 3
Брашното се разбърква с бакпулвера и солта, в него се наливат течните съставки и се разбърква до хомогенизиране.
4
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 4
Прибавят се боровинките, ако са замразени, предварително се оставят да се отпуснат, и пак се разбърква.
5
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 5
От сместа, в намазан с масло тиган, се пържат малки дебели палачинки - американски.
6
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 6
Корите на портокалите се настъргват, а сокът се изстисква, трябва да се получат поне 200 мл. Смесват се в касерола, добавят се захарта и анасонът.
7
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 7
Течността се кипва и след това се вари, докато се получи не много гъст сироп.
8
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 8
Сметаната се разбърква с лимоновия сок, ваниловата захар и пудрата захар.
9
Боровинкови палачинки с портокалов сироп 9
Палачинките се заливат със соса и се гарнират със сметаната и още боровинки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2019
Уникални
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Вкусни дори и със сушени боровинки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: