Тарт с домати и сирене

С аромат на риган и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г краве сирене
5 яйца
4 стръка пресен лук
1–2 домата
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. сух риган
сол на вкус
пресен босилек за сервиране

за тестото:
200 г брашно (+ за разточване)
100 г краве масло (студено)
1 жълтък
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тарт с домати и сирене
В купа се смесват брашното и солта. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, и се претрива с ръце, докато се получат трохи.
2
Тарт с домати и сирене 2
Прибавят се жълтъкът и около 30 мл студена вода. Разбърква се до получаване на тесто, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
3
Тарт с домати и сирене 3
Тестото се разточва и се поставя в правоъгълна форма за тарт с подвижно дъно, така че да покрива и стените. Прибира се в хладилник.
4
Тарт с домати и сирене 4
Лукът се наситнява, сиренето се натрошава, доматите се нарязват на шайби, а мащерката се накъсва. Върху тестото се поръсва лукът, а отгоре – сиренето.
5
Тарт с домати и сирене 5
Върху него се подреждат доматите, поръсват се мащерката и риганът, чукват се яйцата и се посоляват.
6
Тарт с домати и сирене 6
Тартът се пече 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Тарт с домати и сирене 7
Сервира се с листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2023
Много вкусно и бързо ястие за лека лятна вечеря.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
Страхотно предястие или следобедна закуска, вкусотийка.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2018
супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: