Хлебен пудинг с тиквички и домати

Чудесно безмесно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 багета (от дългите)
200 г кашкавал
250 мл зеленчуков бульон
150 мл животинска сметана
100 мл зехтин
4 домата
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
6 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с тиквички и домати
Тиквичките се режат на кубчета, доматите се обелват за по-лесно се потапят във вряла вода и се режат на шайби.
2
Хлебен пудинг с тиквички и домати 2
Лукът се реже на полумесеци, чесънът – на ситно, а мащерката се накъсва.
3
Хлебен пудинг с тиквички и домати 3
Хлябът се нарязва на филийки, които се намазват с 40 мл от зехтина и се пекат около 8–10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
4
Хлебен пудинг с тиквички и домати 4
В останалия зехтин се сотират тиквичките и лукът, прибавят се и чесънът и мащерката. Овкусяват се със сол и черен пипер.
5
Хлебен пудинг с тиквички и домати 5
На дъното на тава се подреждат филийки, отгоре се разпределят сотирани зеленчуци, част от нарязаните домати, върху тях се поръсва настърган кашкавал. Реди се така, докато свършат продуктите. Завършва се с кашкавал.
6
Хлебен пудинг с тиквички и домати 6
Бульонът и сметаната се смесват, овкусяват се със сол и черен пипер и сместа се излива в съда.
7
Хлебен пудинг с тиквички и домати 7
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 40 минути.
8
Хлебен пудинг с тиквички и домати 8
Изважда се, охлажда се 20–30 минути и тогава се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2020
Наистина многооооо вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: