Постен какаов кейк

С наситен шоколадов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г брашно
140 г кафява захар „Мусковадо“
2 с. л. какао на прах
125 мл соево мляко
2 ч. л. бакпулвер
2 с. л. олио (+ за намазване)
1 ванилия
1 щипка сол

за заливката:
300 мл топла вода
4 с. л. какао
100 г кафява захар „Мусковадо“


Начин на приготвяне:
1
Постен какаов кейк
Брашното се смесва със захарта, какаото, солта, ванилията и бакпулвера.
2
Постен какаов кейк 2
Прибавя се смесеното с олиото соево мляко и се разбърква, до получаване на гъсто тесто.
3
Постен какаов кейк 3
Тестото се изсипва в намазана с олио форма за печене и се заравнява.
4
Постен какаов кейк 4
Водата, захарта и какаото се сипват в съд и се поставят на котлона. Щом сместа кипне, се готви, докато се получи еднородна смес – около 2 минути.
5
Постен какаов кейк 5
Тестото се залива с какаовата смес.
6
Постен какаов кейк 6
Кейкът се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Охлажда се за 15 минути и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2020
Топи се в устата!
9.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
И аз ползвах бяла захар и краве мляко :) лесно и вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Пробвала съм го и с кокосово мляко и кокосово брашно - много ми допада.
7.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2015
Много вкусен кейк! Аз смесих бяла и кафява захар и използвах прясно мляко! Вкусът е приятен, какаов!
6.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2015
Аз използвах бяла захар и краве мляко и стана супер. Следващия път мисля да го направя в купички за крем карамел и да стане на отделни порции.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Искра се регистрира в сайта.
mara._.4 се регистрира в сайта.
Алекс се регистрира в сайта.
pianolady се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: