Пълнена пъстърва с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2010
Пълнена пъстърва с гъби
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
2 глави лук
50 г краве масло
1 в. ч. бяло вино
250 г пресни гъби
1 шепа орехови ядки
3 стръка копър
1 кубче зеленчуков бульон
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Рибите се почистват от вътрешностите и се измиват.

2
Лукът се нарязва на кръгчета, запържва се за минута в маслото, след което се залива с виното и се задушава. Когато течността се изпари, се слагат нарязаните на ивички гъби и се запържват за 3 минути на силен огън. След това се прибавят счуканите орехови ядки, нарязаният надребно копър и натрошеното кубче бульон и се разбърква.

3
Пъстървите се пълнят с готовата смес, увиват се плътно в намаслено алуминиево фолио и се пекат на скара по 10 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: