Маринован свински врат със сушени сливи и картофени шайби

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2010
Маринован свински врат със сушени сливи и картофени шайби
 
Необходими продукти:
800 г свински врат
100 мл бяло вино
150 г сушени сливи (без костилки)
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус
1 глава лук
1 морков (150 г)
200 г глава целина
300 мл бяло вино
100 г сушени сливи (без костилки)
800 г картофи
150 г краве масло
1/2 връзка пресен лук
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
От месото се отрязват четири пържоли, овкусяват се със сол и черен пипер и се поставят в подходящ за мариноване съд. Лукът, морковът и целината се режат наситно и се прехвърлят при месото. Заливат се с виното, прибавят се и накълцаните сливи и всичко се разбърква. Месото трябва да отлежи в маринатата поне 2–3 часа.
2
Маринованите пържоли се запържват за кратко в силно сгорещеното олио до златисто. След това се прехвърлят в тавичка и се пекат около 15 минути в предварително сгорещена до 250 градуса фурна.
3
Картофите се обелват, нарязват се на шайби и се сваряват във вряща подсолена вода. След това се отцеждат и се задушават в сгорещеното масло заедно с нарязания наситно пресен лук.
4
В тигана се прехвърлят четирите изпечени пържоли и се налива виното. Прибавят се и накълцаните сини сливи. След като виното изври, ястието е готово. Сервира се заедно с гарнитурата от картофи.
 
 
Съвет:
Обикновено останалата марината не се използва по-нататък в процеса на готвене, тъй като вече е променила вкуса си, но ако месото се е мариновало до 2–3 часа, може да се ползва за соса или в гарнитурата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: