Пълнени патладжани с телешко

Дата: 14.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи патладжана
500 г смляно месо от телешка плешка
10 скилидки чесън
3 домата (добре узрели)
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с телешкоПатладжаните се разполовяват по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 20–30 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се, подсушават се и се издълбават с чаена лъжичка.
2
Пълнени патладжани с телешко 2Сърцевината се накълцва. Лодките от патладжани се запържват за кратко от всяка страна в 20 мл от олиото.
3
Пълнени патладжани с телешко 3В останалата мазнина се запържва сърцевината им, заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се един настърган домат, накълцаните скилидки чесън и мляното месо, и се разбърква.
4
Пълнени патладжани с телешко 4Овкусява се с червения и черния пипер, ситно нарязания магданоз и сол, и отново се разбърква добре.
5
Пълнени патладжани с телешко 5Патладжаните се пълнят със сместа, нареждат се в намазнена тава, покриват се с шайби червени домати и се пекат 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Получи се - аз използвах кайма смес.... и преди да извадя от фурната добавих малко настърган кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта