Пълнени патладжани с телешко

Дата: 14.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи патладжана
500 г смляно месо от телешка плешка
10 скилидки чесън
3 домата (добре узрели)
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с телешкоПатладжаните се разполовяват по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 20–30 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се, подсушават се и се издълбават с чаена лъжичка.
2
Пълнени патладжани с телешко 2Сърцевината се накълцва. Лодките от патладжани се запържват за кратко от всяка страна в 20 мл от олиото.
3
Пълнени патладжани с телешко 3В останалата мазнина се запържва сърцевината им, заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се един настърган домат, накълцаните скилидки чесън и мляното месо, и се разбърква.
4
Пълнени патладжани с телешко 4Овкусява се с червения и черния пипер, ситно нарязания магданоз и сол, и отново се разбърква добре.
5
Пълнени патладжани с телешко 5Патладжаните се пълнят със сместа, нареждат се в намазнена тава, покриват се с шайби червени домати и се пекат 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта