Телешко с чушки

Рецепта от Пловдивско
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г телешка плешка
80 г краве масло
1 кг чушки (червени и зелени)
2 връзки пресен лук
1/2 връзка магданоз
6 скилидки чесън
2 с. л. оцет
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко с чушки
Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера, заедно с нарязания пресен лук.
2
Телешко с чушки  2
Заливат се с оцета и 150 мл вода, посолява се и се овкусява с червения пипер, прибавя се и половината масло и се готви на умерен огън, под капак, докато месото омекне и остане на мазнина.
3
Телешко с чушки  3
Чушките се изпичат, оставят се да се задушат, обелват се, почистват се от семките, нарязват се на кубчета и се изпържват в останалата част от мазнината.
4
Телешко с чушки  4
Прибавят се наситнените скилидки чесън, разбърква се и сместа се сипва в съда.
5
Телешко с чушки  5
Ястието се залива с около 100 мл вода и се задушава десетина минути на тих огън.
6
Телешко с чушки  6
Поднася се, поръсено със ситно нарязания магданоз и едро смлян черен пипер.



Съвет:
Поднесете с гарнитура от сварен ориз, картофено пюре или печени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: