Телешка супа с боб и гъби

Сгряваща и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки джолан с кост
500 г печурки (не големи)
250 мл бяло вино
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешка супа с боб и гъби
Джоланът се залива с вода и се вари около 4 часа, заедно с моркова и половин глава лук, нарязани наедро, и стръковете мащерка.
2
Телешка супа с боб и гъби 2
Бульонът се прецежда.
3
Телешка супа с боб и гъби 3
Месото се реже на кубчета.
4
Телешка супа с боб и гъби 4
Гъбите се белят и се разполовяват.
5
Телешка супа с боб и гъби 5
Чесънът се наситнява и се запържва за кратко в сгорещения зехтин, добавят се гъбите и също се запържват.
6
Телешка супа с боб и гъби 6
Наливат се виното и 1 л от бульона, пуска се розмаринът и се вари около 20 минути.
7
Телешка супа с боб и гъби 7
Розмаринът се отстранява, добавят се месото и отцеденият боб. Готви се още около 5 минути.
8
Телешка супа с боб и гъби 8
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2017
Добра комбинация!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: