Винена супа от Золотурн

Дата: 08.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки тръбни кости
400 г бутертесто
250 мл бяло вино „Ризлинг“
150 мл животинска сметана
5 жълтъка
2 стръка праз
2 моркова
1/4 връзка див лук
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Винена супа от ЗолотурнТелешките кости се варят около 1 час и 40 минути, на слаб огън, в 2 л вода, заедно с нарязани наедро 1 морков и 1 стрък праз, като се отпенва.
2
Винена супа от Золотурн 2Готовият бульон се прецежда през марля. Останалите праз и морков се почистват и се режат на кубчета. Брашното се запържва в сгорещеното масло.
3
Винена супа от Золотурн 3Наливат се виното и около 1,5 л от бульона. Слагат се морковите и празът, и се готви около 15 минути, докато омекнат.
4
Винена супа от Золотурн 4Три жълтъка се разбиват със сметаната и се разбъркват с наситнения див лук.
5
Винена супа от Золотурн 5Застройката се темперира с част от бульона и се сипва в тенджерата.
6
Винена супа от Золотурн 6Супата се овкусява със сол и черен пипер и се разпределя в огнеупорни купички.
7
Винена супа от Золотурн 7Бутертестото се разточва и от него се изрязват кръгове с диаметър, малко по-голям от този на купите.
8
Винена супа от Золотурн 8Мажат се с останалите разбити жълтъци и с тях се покриват купите – с намазаната страна надолу, за да се залепят.
9
Винена супа от Золотурн 9Отгоре също се мажат с жълтъци.
10
Винена супа от Золотурн 10Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10 минути.
11
Винена супа от Золотурн 11Сервира се веднага.

Съвет:
Останалият бульон замразете и използвайте за други ястия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта