Пилешка супа „Ала Ани“

Дата: 03.02.2017
Източник: анита_брейчева
ТИТЛА: Чирак
Пилешка супа „Ала Ани“
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
3 моркова
1 глава лук
фиде
150 г краве масло
250 мл животинска сметана
готова смес (морска сол, шарен пипер, риган,
мащерка, чубрица)
магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се сваряват и се обезкостяват.
2
Маслото се загрява в дълбок тиган (или в тенджера) с малко олио.
3
Морковите се настъргват на едро ренде и се задушават в мазнината, заедно със ситно нарязания лук.
4
Добавя се накъсаното пилешко месо (по желание може да се сложи и кожата), сметаната, сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри за 10 минути.
5
Продуктите от тигана се изсипват обратно в тенджерата, в която сме варили месото. Прибавяме фидето и готова смес от подправки. Вари се, до готовност на фидето.


Съвет:
Супата се сервира топла, поръсена с наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта