Постна супа „Рамен“

Пъстра и ароматна идея, вдъхновена от азиатската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1,6 л зеленчуков бульон
50 мл сос „Тамари“
50 г пресен джинджифил
4 сухи гъби „Шийтаке“
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. тъмно сусамово олио
2 с. л. светла паста „Мисо“
1 с. л. олио

за супата:
250 г пшенични нудли
200 г копринено тофу
60 г бейби спанак
2 червени люти чушки
2 стръка пресен лук
2 моркова
2 с. л. тъмно сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Постна супа „Рамен“
Лукът за бульона се нарязва на полумесеци, а чесънът и джинджифилът – на кубчета. Запържват се в слънчогледовото олио, докато пуснат аромат и станат златисти.
2
Постна супа „Рамен“ 2
Налива се бульонът, слагат се сушените гъби и се готви на слаб огън около 40 минути.
3
Постна супа „Рамен“ 3
След това се прецежда, овкусява се с пастата „Мисо“, соса „Тамари“ и сусамовото олио.
4
Постна супа „Рамен“ 4
Нудлите се готвят според указанията върху опаковката.
5
Постна супа „Рамен“ 5
Морковите се режат на ивички и се сотират за кратко в сусамовото олио.
6
Постна супа „Рамен“ 6
Чушките и пресният лук се режат наситно, а тофуто – на кубчета.
7
Постна супа „Рамен“ 7
Нудлите се разпределят в купички и се гарнират със спанак, люти чушки, пресен лук и тофу.
8
Постна супа „Рамен“ 8
Заливат се с горещия бульон и се слагат моркови и още малко пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: