Бобена чорба по тоскански

Постна, ароматна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва бял маслен боб (400 г)
1 консерва дребен бял боб (400 г)
1 консерва червен боб (400 г)
700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
4 скилидки чесън
2 моркова
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1 връзка магданоз
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бобена чорба по тоскански
Лукът, морковите, целината и чесънът се наситняват и се задушават в сгорещения зехтин и 100 мл вода, докато омекнат.
2
Бобена чорба по тоскански 2
Прибавят се трите вида отцеден боб и се налива бульонът.
3
Бобена чорба по тоскански 3
Овкусява се с дафиновия лист, клонки мащерка и розмарин. Поръсва се със сол и черен пипер и се вари 20 минути на слаб огън, под капак.
4
Бобена чорба по тоскански 4
Накрая се прибавя нарязан наедро магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: