Супа „Майки и дъщери“

Приготвена с два вида месо, нахут и булгур
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 преден свински джолан
500 г пасирани домати (от консерва)
200 г сух нахут
2 стръка мента (+ за сервиране)
2 стръка магданоз
1 малка глава лук
1 морков

за топчетата:
300 г фин булгур
200 г смляно телешко месо
1 малка глава лук
1/2 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа „Майки и дъщери“
Нахутът се накисва в студена вода за 1 нощ и се отцежда.
2
Супа „Майки и дъщери“ 2
Джоланът и нахутът се слагат в тенджера и се заливат с вода. Морковът и лукът се режат наедро и заедно с ментата и магданоза се завързват в марля. Пускат се в тенджерата при месото. Вари се 4 часа.
3
Супа „Майки и дъщери“ 3
Марлята и кокалът от джолана се отстраняват, наливат се доматите и се вари 10–15 минути.
4
Супа „Майки и дъщери“ 4
Булгурът за топчетата се накисва в 300 мл топла вода, за да набъбне.
5
Супа „Майки и дъщери“ 5
Лукът се реже наедро и се смила със смляното месо, сумака, сол и черен пипер.
6
Супа „Майки и дъщери“ 6
Добавя се булгурът и се смила отново.
7
Супа „Майки и дъщери“ 7
Оформят се малки топчета, които се пускат в супата, като тя не бива да ври бурно.
8
Супа „Майки и дъщери“ 8
Месото се нарязва на едри парчета и се връща в супата. Готви се 10 минути и се дърпа от огъня. Сервира се с наситнена мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: