Езо гелин

Дата: 24.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
50 г булгур (с варене)
40 мл зехтин
1–2 картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен лют пипер (на люспи, без семки)
1/2 ч. л. сушена мента
сол и черен пипер на вкус
за запръжката:
50 г краве масло (зехтин)
1 с. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Езо гелинЛукът, чесънът и морковът се нарязват наедро и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.
2
Езо гелин 2Добавят се доматеният концентрат, лютият пипер и ментата. Разбърква се, за да се запържат леко.
3
Езо гелин 3Налива се 2 л вода. Прибавят се измитата леща, нарязаните на кубчета картофи, булгурът, сол и черен пипер на вкус.
4
Езо гелин 4Готви се на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре.
5
Езо гелин 5Супата се пасира. Ако има нужда се разрежда с още вода.
6
Езо гелин 6Червеният пипер се запържва за кратко в сгорещеното масло.
7
Езо гелин 7Супата се поднася с червения пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Децата много я харесаха! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта