Езо гелин

Чорбата на невестата Езо
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
50 г булгур (с варене)
40 мл зехтин
1–2 картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен лют пипер (на люспи, без семки)
1/2 ч. л. сушена мента
сол и черен пипер на вкус

за запръжката:
50 г краве масло (зехтин)
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Езо гелин
Лукът, чесънът и морковът се нарязват наедро и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.
2
Езо гелин 2
Добавят се доматеният концентрат, лютият пипер и ментата. Разбърква се, за да се запържат леко.
3
Езо гелин 3
Налива се 2 л вода. Прибавят се измитата леща, нарязаните на кубчета картофи, булгурът, сол и черен пипер на вкус.
4
Езо гелин 4
Готви се на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре.
5
Езо гелин 5
Супата се пасира. Ако има нужда се разрежда с още вода.
6
Езо гелин 6
Червеният пипер се запържва за кратко в сгорещеното масло.
7
Езо гелин 7
Супата се поднася с червения пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2022
Текстурата на супата стана перфектна.
3.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2022
Здравейте, Криса! Имаме предвид, че булгурът е от този, който се вари, защото има и друг, който само се накисва в гореща вода. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2022
50 г булгур (с варене) Какво имате в предвид "с варене" ?
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2017
Децата много я харесаха! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: