Постна гъбена супа

Дата: 02.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г сурово кашу
80 г белено конопено семе
2 с. л. светла паста „Мисо“
сол и черен пипер на вкус
за гъбите:
250 г кафяви печурки
30 г сушени гъби „Шийтаке“
50 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл светъл соев сос
1/2 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сокът от 1 лимон
за гарниране:
10 г водорасли „Уакаме“

Начин на приготвяне:
1
Постна гъбена супаГъбите шийтаке се накисват във вода, за да набъбнат. След това се отцеждат и се накълцват.
2
Постна гъбена супа 2Печурките се почистват и се режат натънко.
3
Постна гъбена супа 3Смесват се с гъбите шийтаке, лимоновия сок, зехтина, соевия сос и лютия пипер. Оставят се за 1 час в хладилник.
4
Постна гъбена супа 4Кашуто се смила в блендер, заедно с пастата „Мисо“, 600 мл студена вода, конопеното семе, сол и черен пипер на вкус.
5
Постна гъбена супа 5Водораслите се накисват в студена вода, докато набъбнат, и се отцеждат.
6
Постна гъбена супа 6Супата се разпределя в купи, гарнира се с гъбите и водорасли.



Съвет:
По желание супата може леко да се затопли преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта