Карамел

Потребител от 11.09.2023
Карамел  
ТИТЛА: Чирак
64 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Харесва ми да готвя заедно с вас, изпробвам повечето нови рецепти, включително нетрадиционни вкусове, почти всички рецепти намирам за безупречни.
Коментари
1
23.04.2024
При мен беше бренди, попритиснах стафидите да ми го върнат. Не очаквах да стане без сода, също не предполагах, че може да сложа брашното преди маслото и няколко пъти проверих, дали не пише тестото да престои в хладилник. Обаче всичко се получи добре точно по рецептата. Оценявам високо смесването на брашна и бисквитите ще се застоят в менюто ни.
2
20.03.2024
Открих рецептата, докато търсех приложение на една кутийка кладница и парче контрафиле, така че я нагодих, с намерението да я повторя точно следващия път. Но стана доста вкусно и по моя естремно опростен начин, затова го споделям. Пасирах солта, лимоновата кора, джинджифила, чесъна и лука, една част прехвърлих в чопър, където смелих с контрафилето и получих сместа за топчета, без яйцето. Към останалата смес добавих всички жилави части на кладницата, пасирах отново, запържих това за по-малко от минута и налях вода. Бульонът беше много вкусен, като завря пуснах топчетата и след малко и фиде, добавих и лимонов сок. Доста „побългарена“, обаче беше вкусно и ще пробвам с удоволствие и оригиналната рецепта. Благодаря!
3
17.03.2024
под рецепта Орехови сладки
Наистина много вкусни. Не разбрах орехите дали да са нарязани, затова съвсем леко ги начупих с ръка, колкото да няма двойни и твърде големи ядки и после хрупаха приятно, отлична комбинация със стафидите и бисквитата. При оформянето трябва малко по-дълго да се овалват, за да се избутат навътре плодовете и ядките и да се получи кръгла форма. И вместо да изстудявам две лъжици вода, сложих за малко стафидите във фризера, добавих ги последни и ми стегнаха сместа за оформянето.
4
11.03.2024
под рецепта Торта „Карпатка“
Правенето беше лесно, по-трудно беше да се изчака времето да попият блатовете, а особено вкусна е на следващия ден. При мен пудрата захар се стопи и придаде бляскав вид, като глазура. Обаче като сте казали „а“, сега трябва и „б“, много ще се радвам на рецептите на Кремовка и Наполеон, всичко с този тип крем ми е любимо.
5
05.03.2024
Правя го вече няколко пъти, всеки следващ намаляйки размера на парченцата ябълка, като лично на мен ми допада да са много ситни, малко по-големи от настъргана ябълка. Не се усещат като отделен компонент, а придават изключителна сочност. Вкусът е толкова завършен и с пудрата захар отгоре сладкишът изглежда ретро романтичен, много любима рецепта.
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Изпрати
съобщение:

208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: