Дип от патладжани

Дата: 16.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи патладжана
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 зелена люта чушка
150 г кисело мляко
60 мл зехтин
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дип от патладжаниПатладжаните се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и сърцевината им се реже на едро.
2
Дип от патладжани 2Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат и станат златисти.
3
Дип от патладжани 3Прибавят се наситнената чушка, куркумата и патладжанът. Пържи се 2–3 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Охлажда се.
4
Дип от патладжани 4Смесва се с киселото мляко и се сервира.
5
Дип от патладжани 5По желание се поръсва с лют пипер без семки и се гарнира с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2018
Направих го без люта чушка и без кисело мляко. Много ни хареса!
3.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2017
Хубав дип :) Аз режа патладжана на кръгчета и го пека, след това не го запържваме, пак става хубаво
2.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2017
Без кисело мляко и люта чушка си го хапнахме. Вкусно е , като се има в предвид, че не си "падам" много по патладжана !
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2017
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Teodora Hristova се регистрира в сайта.
Daniela Dimitrova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Мусака
Михаела се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пастицио с пилешко
Kristina Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта