Дип от патладжани

Лесна и бърза разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи патладжана
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 зелена люта чушка
150 г кисело мляко
60 мл зехтин
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Дип от патладжани
Патладжаните се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и сърцевината им се реже на едро.
2
Дип от патладжани 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат и станат златисти.
3
Дип от патладжани 3
Прибавят се наситнената чушка, куркумата и патладжанът. Пържи се 2–3 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Охлажда се.
4
Дип от патладжани 4
Смесва се с киселото мляко и се сервира.
5
Дип от патладжани 5
По желание се поръсва с лют пипер без семки и се гарнира с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2019
Направих го и аз без чушка, но сложих 2 лъжици майонеза, т.к. беше малко постно за моя вкус. Рецептата си струва да се опита.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2019
Направих го без лютата чушка и стана много приятно.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2018
Направих го без люта чушка и без кисело мляко. Много ни хареса!
3.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2017
Хубав дип :) Аз режа патладжана на кръгчета и го пека, след това не го запържваме, пак става хубаво
2.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2017
Без кисело мляко и люта чушка си го хапнахме. Вкусно е , като се има в предвид, че не си "падам" много по патладжана !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: