Яхния от зелен фасул

Дата: 19.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресен зелен фасул
2 моркова
6 скилидки чесън
3 глави лук
2 домата (добре узрели)
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/2 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от зелен фасулФасулът се почиства, морковите и чесънът се обелват и се наситняват, а лукът се реже на полумесеци.
2
Яхния от зелен фасул 2Лукът се запържва в олиото, прибавят се чесънът и морковите, поръсва се с червения пипер и се сипват настърганите домати.
3
Яхния от зелен фасул 3Разбърква се, добавя се бобът и се налива вода, колкото да го покрие. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност – около 45 минути, като се овкусява със сол и черен пипер.
4
Яхния от зелен фасул 4Брашното се запича на сух тиган, разтваря се в малко студена вода и се сипва към зеленчуците. Разбърква се и се оставя на огъня, докато яхнията леко се уплътни.
5
Яхния от зелен фасул 5Добавят се наситнените копър и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2017
Бързо и лесно!
29.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
всичко слагам (без чесъна), но добавям и картофи, така ми харесва повече
28.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
:)
27.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Лесно и вкусно :)
26.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Да, Десислава, вярно е, че доматите „стягат“ останалите продукти. Много е важно, фасулът да е крехък, за да не се получи каша, а вкусен боб, който да не се разпада.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


s. се регистрира в сайта.
Мариана Матева се регистрира в сайта.
Baba Tinche се регистрира в сайта.
Елена се регистрира в сайта.
Узунова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта