Яхния от зелен фасул

Дата: 19.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресен зелен фасул
2 моркова
6 скилидки чесън
3 глави лук
2 домата (добре узрели)
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/2 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от зелен фасулФасулът се почиства, морковите и чесънът се обелват и се наситняват, а лукът се реже на полумесеци.
2
Яхния от зелен фасул 2Лукът се запържва в олиото, прибавят се чесънът и морковите, поръсва се с червения пипер и се сипват настърганите домати.
3
Яхния от зелен фасул 3Разбърква се, добавя се бобът и се налива вода, колкото да го покрие. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност – около 45 минути, като се овкусява със сол и черен пипер.
4
Яхния от зелен фасул 4Брашното се запича на сух тиган, разтваря се в малко студена вода и се сипва към зеленчуците. Разбърква се и се оставя на огъня, докато яхнията леко се уплътни.
5
Яхния от зелен фасул 5Добавят се наситнените копър и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (35)
35.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2019
Наистина е много вкусно!
34.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Много вкусна рецепта. Аз също добавям картоф или два.
33.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2018
Няма българско домакинство без тази рецепта. Аз добавяи и един картоф.
32.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
Получи се много вкусно.
31.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Много е хубава. Аз сложих малко бяло вино в запръжката и след него пилешки бульон с мащерка, преди да налея водата. Мисля, че така стана още по-обогатена. Трябва да се внимава бобът да е добре сварен, защото много зависи кой какъв си е взел.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
n_e_l_i_ се регистрира в сайта.
P_maldjanski се регистрира в сайта.
Ted Illy се регистрира в сайта.
Аделина се регистрира в сайта.
Здравка Иванова се регистрира в сайта.
Anton Nastev се регистрира в сайта.
Nenkova85 се регистрира в сайта.
Dimitta се регистрира в сайта.
Ива Микова коментира рецептата Ризото със зеленчуци
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта