Венециански бисквити

Сладки ароматни изкушения с дъх на ром
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
330 г царевично брашно
330 г бяло брашно тип 00
150 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
100 г тъмни стафиди (напоени в 50 мл тъмен ром)
4 яйца
2 с. л. прясно мляко
1 лимон (кората)
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Венециански бисквити
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер.
2
Венециански бисквити 2
В купа се смесват настърганата лимонова кора, двата вида брашно, солта и ванилията.
3
Венециански бисквити 3
Разбитите яйца със захар се смесват със сухите съставки.
4
Венециански бисквити 4
Прибавят се маслото, млякото и стафидите, предварително отцедени от рома.
5
Венециански бисквити 5
От тестото се оформя фитил, нарязва се на еднакво дебели филии.
6
Венециански бисквити 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. По повърхността им с нож се правят декоративни шарки – ромбчета.
7
Венециански бисквити 7
Пекат се в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 30 минути. Готовите бисквити се поръсват с пудра захар.



Съвет:
Времето за печене зависи от големината на сладките.
Готовите бисквити могат да се съхраняват 2 седмици в буркан.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
Вместо в ром накиснах стафидите в уиски. Малко се препекоха , но станаха много вкусни :)
12.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2017
Много ароматни-благодарности !
11.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Джунейт Шефкет, може да замениш рома с ароматен алкохол, като например бренди, порто, марсала или портокалов ликьор. Или може да накиснеш стафидите във вода с есенция ром - не е същото, но пак ще се получи.
10.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
може ли идея за заместник на ром в този случай?
9.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2014
В рецептата замених бялото брашно със соево и използвах соево прясно мляко . Получиха се перфектни , ароматнии много се харесаха . Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: