Ябълков тарт

Само здравословни съставки на едно място
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно от просо
150 г белени бланширани бадеми
1/2 ч. л. сол
80 г кокосово масло
150 г мед

за плънката:
4 ябълки „Грени Смит“
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. мед
30 г филирани бадеми

за глазиране:
100 г конфитюр от кайсии
2 с. л. вода
2 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Ябълков тарт
За основата се смесват просото, смлените бадеми и солта и се разбъркват.
2
Ябълков тарт 2
Кокосовото масло се загрява с меда на умерен огън. Добавя се към сухите съставки и се разбърква.
3
Ябълков тарт 3
Полученото тесто се сипва във форма за тарт с махащо се дъно и се притиска така, че да покрие и стените.
4
Ябълков тарт 4
Пече се за 15 минути в загрята на 170 градуса фурна. След това се изважда и се притиска с лъжица, за да се изравни.
5
Ябълков тарт 5
Ябълките се обелват и нарязват натънко.
6
Ябълков тарт 6
Разпределят се върху блата и се намазват с меда, смесен с лимоновия сок. Поръсват се бадемите.
7
Ябълков тарт 7
Пече се до омекване на ябълките – 45 минути.
8
Ябълков тарт 8
Конфитюрът се смесва с водата и лимоновия сок и се загрява. Прецежда се и с него се намазва изпеченият тарт.
9
Ябълков тарт 9
Тартът се сервира топъл.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Аз смених конфитюра със сладко от череши и също става много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: