Пресни печурки с винен подлучен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Пресни печурки с винен подлучен сос
 
Необходими продукти:
1 кг пресни печурки или други пресни гъби
50 мл бяло вино
4 скилидки чесън
150 г маргарин
2 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печурките се почистват с четчица или се обелват, пънчетата се отстраняват. Ако гъбите са големи, се режат съответно на две или четири.
2
Запържват се около 3 минути в маргарина и зехтина (вкусът се променя, когато се смесят 2 вида мазнини). Добавя се скълцаният чесън, сипва се бялото вино и ястието се оставя под капак да се позадуши.
3
Прибавя се бульонът, разтворен в 100 мл гореща вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на тих огън, за да се посгъсти сосът. Накрая се поръсва с нарязания наситно магданоз.



Съвет:

Предястието може да се обогати с 50 мл растителна сметана или нарязани на кубчета домати, които се задушават заедно с гъбите.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: