Пресни картофи в снопче от прошуто

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Пресни картофи в снопче от прошуто
 
Необходими продукти:
50 г пресни картофи
50 г прошуто
50 г маслини без костилка
30 г сирене „Рикота”
3 жълтъка
1 авокадо
1 домат
1 жълта чушка
сокът от 1 лимон
30 г сушени домати
сол, черен пипер и зехтин на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода. Горната им част се изрязва, за да се получат малки капачета, с малка лъжичка картофите се издълбават на половина и се пълнят с предварително овкусената със сол и пипер рикота, половината от маслините, нарязани наситно, и сушени домати.

2
Картофените кошнички се завиват с тънките ленти прошуто. С помощта на канап се увиват снопчета. Пекат се във фурна, загрята на 180 градуса, около 10 минути, до порозовяване.

3
Жълтъците се пошират в подсолена вода до готовност.

4
Приготвя се салца, като останалите маслини, почистеното авокадо, месестата част от домата и жълтата чушка се нарязват на малки кубчета и се овкусяват със сол, черен пипер, зехтин и лимоновия сок.

5
Кошничките се поднасят върху пошираните жълтъци, гарнирани със салцата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: