Аспержи с пикантен „Холандез“

Дата: 17.03.2010
Източник: Бон Апети
Аспержи с пикантен „Холандез“
 
Необходими продукти:
600 г аспержи
сол и бял пипер на вкус
250 г краве масло
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. чили сос („Табаско“)
1 ч. л. оцет
4 жълтъка
1 кубче зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержите се белят от основата до пъпката в горната част и се бланшират за 4–5 минути в разтвореното в 500 мл вода кубче бульон.
2
Маслото се разтопява и на тънка струя се добавя към жълтъците при непрекъснато разбиване с телена бъркалка или вилица.
3
След това сместа се вари на водна баня около 5–6 минути, като се разбърква непрекъснато. Готовият сос се оттегля от огъня, добавят се чили сосът и „Уорчестър“ и се овкусява със сол и пипер.
4
Аспержите се заливат със соса и се запичат 2–3 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна. Преди сервиране се поръсват със сусам.
 
 
Съвети:
Друг вариант е да се сервирате сосът отделно в купичка.
Сосът е много подходящ и за пилешко и патешко месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта