Червена плодова салата

Най-ароматните летни плодове са събрани в тази салата. Поднасяме я с превъзходен дип от маскарпоне, мед и бял шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г череши
300 г ягоди
300 г малини
3 с. л. тъмна кафява захар
кората от 1 лимон
1 ч. л. кориандър на зърна

за дипа:
250 г сирене „Маскарпоне“
100 г бял шоколад
50 мл животинска сметана
4 с. л. мед
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Червена плодова салата

От черешите се отстраняват костилките и плодовете се разрязват надве. Ягодите се почистват и също се разрязват надве. Плодовете се смесват в купа.

 


2
Червена плодова салата 2

Кориандърът се стрива в хаванче и се смесва със захарта и настърганата кора от лимон.

 


3
Червена плодова салата 3

Плодовете се поръсват с ароматната смес. Покриват се с фолио и се оставят така поне за 10 минути.

 


4
Червена плодова салата 4

Маскарпонето се разбива с миксер заедно с меда и семенцата от шушулката ванилия.

 

 


5
Червена плодова салата 5

Сметаната се кипва и с нея се залива натрошеният шоколад. Бърка се, докато той се разтопи. Оставя се леко да се охлади. Към маскарпонето се налива шоколадовата смес и пак се разбива закратко.

 


6
Червена плодова салата 6

Готовата салата се сервира с дипа, като върху него се слагат малините.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: