Хапки с шоколад и синьо сирене
Лора и Стоян
за блата: 150 г корнфлейкс без сол 100 г бял шоколад 20 г краве масло | за крема: 800 сирене „Котидж“ 250 г сладкарска сметана 200 г пудра захар 1 портокал 1/2 пакетче желатин 1 ванилия | за декорация: 500 г кайсии 50 мл гренадин 1/2 пакетче желатин |
1 | ![]() | Белият шоколад се разтопява заедно с маслото в микровълнова фурна. |
2 | ![]() | Корнфлейксът се начупва наедро и към него се добавя маслената смес. Разбърква се. |
3 | ![]() | Сместа се разпределя на дъното на форма за торта с диаметър 26 см, покрита с пергаментова хартия. След това блатът се оставя в хладилник, да стегне. |
4 | ![]() | Желатинът се накисва в 50 мл студена вода и след като набъбне се затопля в микровълнова фурна. Сиренето котидж се пасира, след това се минава през цедка, за да стане по-фино. |
5 | ![]() | Сметаната се разбива с пудрата захар докато стане пухкава. Към нея на тънка струйка се прибавя желатинът. Ароматизира се с настърганата портокалова кора и ванилията. |
6 | ![]() | Сиренето и сметаната се смесват и се разбърква добре. Кремът се излива върху охладения блат. Повърхността се заравнява и чийзкейкът се слага в хладилник за 2 часа, да стегне. |
7 | ![]() | Плодовете се разрязват на две по дължина и се подреждат върху крема с лицевата си част нагоре. |
8 | ![]() | Желатинът за декорацията се накисва в 50 мл студена вода и щом набъбне се затопля в микровълнова фурна за 10 секунди. Смесва се с гренадина. |
9 | ![]() | С тази смес, с помощта на четка, се намазват подовете. Десертът се оставя в хладилник за 1 час. |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
18.02.2014 Страхоен чийзкейк наистина! Облизахме си пръстите, но моят корнфлейкс се рони и е цяла борба да отрежа едно парче и да го преместя в чинията без поражения. Какво пропускам?
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
03.02.2014 много хубаво стана
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.02.2014 уникална е много е вкусна
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
20.06.2014 Мойе ли да се използва друго нещо друго различно от сирене Котидж?
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.06.2014 Може ли да се използва маскарпоне вместо котиж сирене и с какво може да се замени гренадина?
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...