Боливийски печен крем

Дата: 20.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
6 яйца
170 г захар
1 шушулка ванилия
400 г подсладено кондензирано мляко (или 200 г готово ду
2 с. л. тъмен ром
 

Начин на приготвяне:
1
Боливийски печен крем
Консервата с кондензирано мляко (неотворена) се вари 3 часа във вода, за да се получи гъст карамелен сос. После се отваря.

 

 


2
Боливийски печен крем  2
Половината от карамела се разбърква с рома, а останалата част се прибира в хладилник.

 


3
Боливийски печен крем  3
В купа се слагат яйцата, захарта, прясното мляко и семенцата от шушулката ванилия. Разбърква се до разтварянето на захарта.

 


4
Боливийски печен крем  4
Сместа се прецежда.

 


5
Боливийски печен крем  5
Разпределя се в 8 купички за крем брюле. Пече се в загрята на 175 градуса фурна, без вентилатор, за 35 минути.

 


6
Боливийски печен крем  6
Кремът се сервира полят със соса.


 




Съвети: Останалият гъст карамелен сос може да използвате за гарниране на млечни кремове, за намазване на палачинки, за глазура на кейкове или за добавка към сметанов крем за торта.

Ако кремът се пече на водна баня ще стане с по-мека консистенция, но в случая тя трябва да е по-твърда.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта