Сьомга с копъров сос и леща Белуга

Изискано и интересно, различно и много вкусно ястие, с което ще очаровате вашите гости. Поднесете го с бяло вино или розе.
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от сьомга
зехтин за намазване
сол и пипер меланж на вкус

за лещата:
160 г леща Белуга на „Крина“
40 г сушени домати
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
50 г рукола
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 лимон
сол на вкус

за соса:
2 глави лук шалот
200 мл бяло вино „Совиньон Блан“
180 мл животинска сметана
30 г краве масло
2 ч. л. ретро горчица
1/2 връзка копър
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Сьомга с копъров сос и леща Белуга
Лещата се вари заедно с разрязаните надве скилидки чесън и клонките мащерка, докато омекне.
2
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 2
Отцежда се, а мащерката се отстранява.
3
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 3
Сушените домати се накълцват.
4
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 4
Лещата се разбърква с доматите, подправя се със сол, зехтин и лимонов сок, и се охлажда добре.
5
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 5
Смесва се с измитата и подсушена рукола и се разбърква.
6
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 6
Лукът за соса се реже на тънки полумесеци и се запържва в маслото.

7
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 7
Щом омекне, се налива виното и се оставя да се редуцира.
8
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 8
Прибавят се горчицата и сметаната.
9
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 9
Овкусява се със сол, разбърква се и се отстранява от котлона. Добавя се наситненият копър.
10
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 10
Рибата се нарязва на две парчета и се овкусява със сол и пипер меланж.
11
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 11
Маже се със зехтин и се готви в сгорещен тиган, докато стане със златист цвят от всички страни.
12
Сьомга с копъров сос и леща Белуга 12
В чинии за сервиране се слага от соса, отстрани се поставя от лещата, а отгоре рибата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2017
Става невероятно вкусно и бързо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: