Мини чийз кейкове

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 13.03.2019
Мини чийз кейкове
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. смлени бисквити
½ ч. ч. разтопено масло (около 100 г)
250 г крем сирене
1/3 ч. ч. захар
1 яйце
1 с. л. прясно изцеден лимонов сок
6 с. л. заквасена сметана
сладко от боровинки или друго любимо


Начин на приготвяне:
1
Смлените бисквити смесих с маслото и разбърках добре. Това може да се направи и в кухненски робот, но и на ръка. В тава с гнезда за мъфини сложих хартиени кошнички.
2
Във всяка от тях разпределих от бисквитено-маслената смес и притиснах добре. Прибрах в хладилника, докато приготвя сместа за пълнежа.
3
Прибрах в хладилника, докато приготвя сместа за пълнежа. Включих фурната на 180 градуса.
4
В купа сложих крема сиренето и захарта, и с миксер разбърках до напълно гладка смес. След това добавих яйцето, разбърках отново, прибавих лимоновия сок и накрая сметаната. С тази смес напълних кошничките до горе и сложих да се пекат в загрятата фурна точно 25 минути.
5
Чийзкейковете добиват лек загар и макар че по време на печенето се надуват, след това спадат, което е напълно нормално. Готовите сладкиши оставих да се охладят около 30 минути и прибрах в кутии, в хладилника за една нощ.
6
Ако не разполагате с цяла нощ, е важно да престоят не по-малко от 5 часа. На сутринта ги намазах със сладко от боровинки и поднесох на скъпите ми момчета. Мини чийзкейковете бяха оценени високо!
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: