Татлии

Любими и незабравими
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло (със стайна температура)

за сиропа:
800 г захар
800 мл вода
сокът от 1/2 лимон
2 шушулки кардамон


Начин на приготвяне:
1
Татлии
Размесете хубаво брашното с маслото до получаването на тесто.
2
Татлии 2
Разделете го на 10 топки и ги оформете като малки кебапчета.
3
Татлии 3
Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Притиснете ги хубаво с вилица, за да се сплескат и да станат с елипсовидна форма и с бразди отгоре.
4
Татлии 4
Загрейте фурната на 200 градуса без вентилатор. Изпечете татлиите до златисто - за около 40 минути. Охладете ги.
5
Татлии 5
Смесете водата и захарта в тенджера. Добавете стритите семенца от шушулките кардамон. Сварете сироп.
6
Татлии 6
Дръпнете го от котлона и прибавете сока от лимон.
7
Татлии 7
Залейте татлиите с горещия сироп. Оставете ги да престоят поне 24 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2019
Станаха вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: