Татлии

Дата: 01.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло (със стайна температура)
за сиропа:
800 г захар
800 мл вода
сокът от 1/2 лимон
2 шушулки кардамон
 

Начин на приготвяне:
1
ТатлииРазмесете хубаво брашното с маслото до получаването на тесто.
2
Татлии 2Разделете го на 10 топки и ги оформете като малки кебапчета.
3
Татлии 3Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Притиснете ги хубаво с вилица, за да се сплескат и да станат с елипсовидна форма и с бразди отгоре.
4
Татлии 4Загрейте фурната на 200 градуса без вентилатор. Изпечете татлиите до златисто - за около 40 минути. Охладете ги.
5
Татлии 5Смесете водата и захарта в тенджера. Добавете стритите семенца от шушулките кардамон. Сварете сироп.
6
Татлии 6Дръпнете го от котлона и прибавете сока от лимон.
7
Татлии 7Залейте татлиите с горещия сироп. Оставете ги да престоят поне 24 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2019
Станаха вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марчела Минчева се регистрира в сайта.
Victoriq Tashikova се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Бананов хляб с орехи
Диана Петкова се регистрира в сайта.
Анастасия се регистрира в сайта.
Цветомила коментира рецептата Питки с моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта