Коледен шоколадов кейк

Дата: 24.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г стафиди (микс)
100 мл вино „Марсала“
175 г краве масло
175 г захар
4 бр. тъмен шоколад „Своге“ с 65% какао (90 г)
100 г орехи
100 г белени лешници
100 г белени бадеми
5 яйца
1 портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Коледен шоколадов кейкСтафидите се заливат с марсалата и се кипват. Дърпат се от котлона и се оставят да престоят 30 минути.
2
Коледен шоколадов кейк 2Шоколадът „Своге“ и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят.
3
Коледен шоколадов кейк 3Около 50 г от бадемите се смилат много добре.
4
Коледен шоколадов кейк 4Останалите бадеми се запичат на сух тиган, заедно с орехите и лешниците. Накълцват се.
5
Коледен шоколадов кейк 5Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват, след което се разбъркват с шоколада, маслото, отцедените стафиди и всички ядки.
6
Коледен шоколадов кейк 6Белтъците се разбиват със захарта и се прибавят на няколко пъти към шоколадовата смес. Ароматизира се с настърганата кора от портокал, индийското орехче и канелата.
7
Коледен шоколадов кейк 7Готовото тесто се изсипва във форма с подвижно дъно (26 см), застлана с пергаментова хартия.
8
Коледен шоколадов кейк 8Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) 40 минути. Охлажда се.
9
Коледен шоколадов кейк 9Поръсва се с какао, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта