Коледен шоколадов кейк

Той е без брашно, но с много ядки, носи цитрусова нотка и много, много вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г стафиди (микс)
100 мл вино „Марсала“
175 г краве масло
175 г захар
4 бр. тъмен шоколад „Своге“ с 65% какао (90 г)
100 г орехи
100 г белени лешници
100 г белени бадеми
5 яйца
1 портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Коледен шоколадов кейк
Стафидите се заливат с марсалата и се кипват. Дърпат се от котлона и се оставят да престоят 30 минути.
2
Коледен шоколадов кейк 2
Шоколадът „Своге“ и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят.
3
Коледен шоколадов кейк 3
Около 50 г от бадемите се смилат много добре.
4
Коледен шоколадов кейк 4
Останалите бадеми се запичат на сух тиган, заедно с орехите и лешниците. Накълцват се.
5
Коледен шоколадов кейк 5
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват, след което се разбъркват с шоколада, маслото, отцедените стафиди и всички ядки.
6
Коледен шоколадов кейк 6
Белтъците се разбиват със захарта и се прибавят на няколко пъти към шоколадовата смес. Ароматизира се с настърганата кора от портокал, индийското орехче и канелата.
7
Коледен шоколадов кейк 7
Готовото тесто се изсипва във форма с подвижно дъно (26 см), застлана с пергаментова хартия.
8
Коледен шоколадов кейк 8
Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) 40 минути. Охлажда се.
9
Коледен шоколадов кейк 9
Поръсва се с какао, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
Dia659 се регистрира в сайта.
assya.toneva@gmail.com се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: