Тиквено мляко с ориз

Прибавяме сезонен продукт към добре познат и обичан десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 309


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г печена тиква
180 г бисерен ориз
1 л прясно мляко
200 мл животинска сметана
180 г захар + за карамелизиране
60 мл тъмен ром
60 г тъмни стафиди
1 ч. л. сух джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
1 пръчка канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквено мляко с ориз
Пасирайте тиквата и прецедете пюрето.
2
Тиквено мляко с ориз 2
Сварете измития ориз в млякото и около 200 мл вода до готовност.
3
Тиквено мляко с ориз 3
Добавете захарта, пръчката канела, ваниловата захар, стафидите, рома, джинджифила и сметаната. Разбъркайте и гответе на слаб огън 10 минути.
4
Тиквено мляко с ориз 4
Добавете тиквата и разбъркайте. Дръпнете от огъня. Разпределете във форми за крем брюле.
5
Тиквено мляко с ориз 5
Загрейте фурната на грил програма на 220 градуса.
6
Тиквено мляко с ориз 6
Изпечете десерта за 15 минути. Извадете и поръсете със захар. Карамелизирайте с горелка и поднесете. Може да се консумира и топъл, и студен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2020
Срахотен десерт. Аз не карамелизирах захар отгоре но съм сигурна, че с нея ще е още по вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: