Сладкиш „Дунавски вълни“

С чудесна шоколадова глазура
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно
300 г вишни (замразени)
180 г захар
225 г краве масло (меко)
5 яйца
1 пакетче бакпулвер
2 с. л. какао
2 с. л. прясно мляко

за крема:
500 мл прясно мляко
140 г захар
40 г нишесте
2 жълтъка
180 г краве масло

за глазурата:
200 г черен шоколад
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Дунавски вълни“
За тестото разбийте добре маслото и захарта. Едно по едно добавяйте яйцата, като продължавате да разбивате. Сипете и бакпулвера и брашното и разбъркайте добре. Ако тестото е гъсто, добавете малко прясно мляко.
2
Сладкиш „Дунавски вълни“ 2
Смесете част от тестото с какаото, а останалата част (2/3) оставете бяла. Към какаовото тесто налейте прясното мляко, за да не е много гъсто.
3
Сладкиш „Дунавски вълни“ 3
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене, изсипете бялото тесто, върху него – какаовото, заравнете. С лъжица внимателно правете движения, наподобяващи вълни, внимавайте да не се получи мраморен ефект. Поръсете вишните и леко ги притиснете надолу. Изпечете сладкиша до готовност – за 35-40 минути. Охладете го.
4
Сладкиш „Дунавски вълни“ 4
За крема кипнете млякото. Смесете нишестето, жълтъците и захарта, налейте част от топлото мляко, за да се темперират. Изсипете ги в горещото мляко и гответе на умерен огън при постоянно бъркане, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади.
5
Сладкиш „Дунавски вълни“ 5
Разбийте крема с миксер и малко по- малко към него добавяйте маслото, трябва да се получи гладък крем. По желание го ароматизирайте с бренди.
6
Сладкиш „Дунавски вълни“ 6
Разпределете крема върху охладения сладкиш, загладете хубаво с шпатула.
За глазурата разтопете на водна баня шоколада, смесете го с маслото и разбъркайте. Залейте сладкиша с глазурата и с вилица направете „вълни“ по повърхността. Оставете в хладилник за 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2018
Здравейте любимци!Благодаря Ви за чудесната рецепта!имам само една молба да я допишете,защото липсва последната част за глазурата!Понякога ми е слаб интернета и не мога да видя видеото и затова чета само описанието отдолу. Благодаря Ви!Страхотни сте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: