Телешки ребра на бавен огън

Дата: 03.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра (нарязани)
750 мл червено вино „Мерло“
600 мл телешки бульон
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра на бавен огънРебрата се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с половината от олиото и се готвят в тиган, докато станат златистокафяви.
2
Телешки ребра на бавен огън 2Морковите, лукът и целината се почистват и се режат на кубчета. Чесънът се обелва. Зеленчуците се запържват до златисто в останалото олио.
3
Телешки ребра на бавен огън 3Налива се виното и се готви още 10 минути на слаб огън.
4
Телешки ребра на бавен огън 4Ребрата се прехвърлят в тава и се заливат с бульона.
5
Телешки ребра на бавен огън 5В съда от пърженето на ребрата се сипва винената смес, разбърква се добре, за да се отлепят всички частици от дъното, след което се налива в тавата.
6
Телешки ребра на бавен огън 6Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 5 часа в предварително загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


452 ДУШИ ОНЛАЙН
Румяна Василева се регистрира в сайта.
Зоя Моллова се регистрира в сайта.
Nina Toleva-Nowak се регистрира в сайта.
Ivayla Stoyanova се регистрира в сайта.
anna.lyubomirova коментира рецептата Леща яхния
anna.lyubomirova се регистрира в сайта.
БОРИСЛАВА се регистрира в сайта.
Незабравка коментира рецептата Стъклени звезди
Незабравка коментира рецептата Стъклени звезди
Мариана Янкова се регистрира в сайта.
Марина Радева коментира рецептата Малинова торта
Рози коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта