Телешки ребра на бавен огън

Мераклийски приготвени
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра (нарязани)
750 мл червено вино „Мерло“
600 мл телешки бульон
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра на бавен огън
Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с половината от олиото и се готвят в тиган, докато станат златистокафяви.
2
Телешки ребра на бавен огън 2
Морковите, лукът и целината се почистват и се режат на кубчета. Чесънът се обелва. Зеленчуците се запържват до златисто в останалото олио.
3
Телешки ребра на бавен огън 3
Налива се виното и се готви още 10 минути на слаб огън.
4
Телешки ребра на бавен огън 4
Ребрата се прехвърлят в тава и се заливат с бульона.
5
Телешки ребра на бавен огън 5
В съда от пърженето на ребрата се сипва винената смес, разбърква се добре, за да се отлепят всички частици от дъното, след което се налива в тавата.
6
Телешки ребра на бавен огън 6
Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 5 часа в предварително загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: