Дроб кавърма

Вкусно зимно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
250 г печурки
500 мл телешки бульон
60 мл олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дроб кавърма
Дробът се почиства и се нарязва на парчета. Запържва се в половината от олиото, така че да остане розов отвътре и се изважда от съда.
2
Дроб кавърма 2
В същия съд се сипва останалото олио и в него се запържват нарязаният на ивици лук и наситненият чесън. Прибавят се почистените печурки, нарязани на четвъртинки.
3
Дроб кавърма 3
Щом и те се запържат добре, се слага накълцаната люта чушка и се разбърква.
4
Дроб кавърма 4
Сипва се брашното, запържва се за кратко и се добавят доматеният концентрат и кимионът.
5
Дроб кавърма 5
Налива се бульонът, посолява се на вкус и се готви, докато зеленчуците омекнат.
6
Дроб кавърма 6
Сипва се и дробът и се готви още 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.
7
Дроб кавърма 7
Кавърмата се поднася гореща, по желание поръсена с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Много вкусно! Смених доматения концентрат с домати от консерва и намалих количеството на бульона.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2016
Много вкусна! Въпреки че не съм почитателка на дроб, реших да експериментирам и не сбърках
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: