Пиле с картофи по китайски

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 13.01.2016
Пиле с картофи по китайски
 
Необходими продукти:
1 пилешко филе
300 г картофи
1 ч. л. джинджифил
1 с. л. соев сос
1 ч. ч. вода
олио

за соса:
1/2 ч. ч. вода
1 с. л. нишесте
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2-3 с. л. соев сос
1 с. л. кетчуп


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се нарязва на дребни парчета.
2
Джинджифилът се запържва за 1 минута в дълбок тиган.
3
Добавя се пилешкото месо и се пържи от всички страни, до златисто.
4
Добавя се соевият сос.

5
Картофите се нарязват наедро и се добавят към месото.
6
Запържват се и се налива водата.
7
Силата на огъня се намалява и ястието се готви около 25 минути, под капак.


8
Продуктите за соса се смесват в чаша, като първо се сипва водата с нишестето и се бърка, докато нишестето се разтвори.
9
След това се добавят и останалите продукти и се бърка, докато сосът се сгъсти - около 1-2 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Ползвах брашно и доматено пюре този път...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: